top of page

En tistel viser piggene sine


Tistlene finner man over alt der det er god og rikholdig jord. De er en pest og en plage for bøndene og vi andre er ikke så altfor begeistret for den. Den har verken fine blomster eller er noen pryd for øyet. Vi lar de stå. Ikke engang sauene prøver seg på de. Dog i vissen form med frøstand tar den seg unektelig bedre ut.

Jeg lar meg undre og når jeg ser på bildet. Da tenker jeg gjerne på de personene som gjemmer seg bak sitt ytre og holder seg for seg selv. Forsøker noen å komme for nære, kommer piggene ut. De våger ofte ikke komme frem i dagen og vise hva de kan og hva de står for.

Rart hvor forskjellige vi personer er. Noen smiler og ler og kan ikke få nok blest om sin person, mens andre er forsiktige og tilbakeholdne. Er det mange dårlige og negative hendelser som har formet de slik, eller er det bare personlighetene som er så forskjellige som dag og natt?

Siste innlegg
bottom of page