top of page

Dansing


Bevegelse, hele kroppen er med. Det er musikk. Det er aktivitet. Det er gøy. Hvor ofte ser man ikke at noen er ute og springer og de ser langt fra glade ut der de jobber seg videre. Steg for steg og biter tennene sammen for å klare en kilometer til. Ofte høre de på musikk i ørene for å få enda mer guts til å løpe fortere. Vel, prøv å danse. Det er morsomt og du merker ikke at du har holdt på i timevis.

Dansing er en glede og en nytelse. Selvfølgelig kan det være strevsom i begynnelsen når du starter opp med noe nytt, men du så mye gøy det gir deg etterpå. Alle er glade og smiler til hverandre. Ofte har man en liten kommentar på lur og dagen føles så positiv og gledesfylt. Jeg tror ikke det går an å være sur på en dansetilstelning.

Det er en kjent sak at vi sitter alt for mye om dagene og kveldene med. Vi er så trøtte og orker ikke å gjøre noen ting. Dersom vi tar på oss danseskoene, kjenner vi dansegleden og det kribler i beina. Den gode dansemusikken gjør det ekstra gøy. Er den taktfast og god rytme er det en enkel sak å følge med. Musikken har mye å si for at det skal bli vellykket. For meg kan det like gjerne være et band som spiller som å spille cd’er eller musikk fra spotify.

Når du danser får du ofte en glidende bevegelse. Mange tar et kurs eller flere innen den sjangeren de liker best. Ofte har du lyst til å gå inn på helt nye områder. Det tar aldri slutt å lære noe nytt. Men, det rare er at du ofte går tilbake til de gamle rutinene og holder på de. Har du funnet den perfekte dansepartner så er det viktig å holde på de. De vokser ikke på trær.

Noen ganger kjenner du at du kan danse en hel kveld og natten med. Det er så kjekt og er fylt med så stor glede. Det å bare bevege seg i takt med rytmen. Du er for opptatt med dansen til at du tenker på andre ting som bekymrer deg i hverdagen. Du bare slapper av med det du holder på med i øyeblikket. Det er sjelebot. Er det noe vi alle trenger sårt så er det sjelebot.

Det som undrer meg ganske mye er hvorfor det er så vanskelig å finne steder der det er dans. Ofte må du begynne på et kurs for å få mer kjennskap til hvor du skal gå. Noen ganger kjører du forbi store plakater på en åpen mark som reklamerer for dansegalla. Der er det mange som går, men hva med restaurantene nå til dags. De har stort sett ikke et lite frimerke å tilby til oss danseglade. Hva kan grunnen være til det? Tidligere var det mer vanlig på de fleste steder. Heldigvis har byen min mye å tilby så jeg trenger ikke å kjøre så langt for å komme meg på en dans en ukedag.

Jeg vil oppfordre alle som liker å bevege seg til å komme seg opp av stolen og komme i gang. Det gjør så godt å få røre litt på seg. I tillegg er det så herlig og befriende å danse til god musikk. Det piffer opp en trøtt dag og gir deg mye energi. Det er rart at man kan få mer energi av å danse en hel kveld, men slik er det. Du treffer folk som også gleder seg over det samme som deg. Det er sjelden noen som er negative og sure. Vi danser så svetten renner og skoene blir utslitt, men hva gjør vel det. Vi har dansegleden. Den gir oss påfyll til å klare mye mer enn det vi ellers trodde vi maktet.

Nå nærmer det seg sesongslutt på kursene, men gratistilbudet om bryggedans starter i juni og gjett om det er gøy. Da kan vi kjenne på sjølukten og se ut over de flotte cabincruiserne som ligger ved kaien. Et lite musikkanlegg gjør nytten og så er det bare å glede seg over at man kan svinge seg i dansen. Gled dere alle som nyter å bevege dere og kjenne på hvor gledelig det er å nyte fine sommerkvelder med andre danseglade. Det nærmer seg ganske plutselig. Vær klar til å delta.

Ønsker alle en frisk vårdag.

Siste innlegg
bottom of page