top of page

Dans


Et liv fylt av lykke. Det er ikke alltid at det er så mye som skal til for å få det bedre med deg selv. En dans kan være det som piffer opp tilværelsen. Etter en travel uke med surt vær, stor aktivitet med familien og alt som man må huske på og planlegge for å få det til å gå i hop i hverdagen. Hva er vel koseligere enn en frikveld med litt dans. Da frydes hele kroppen over å bli brukt. Herlig musikk som bare får deg til å bevege deg i takt.

Livet er ikke alltid en dans på roser. Det er så mange ting som står først i køen over nødvendige oppgaver. Det må handles inn, middag skal på bordet, ungene har forskjellige aktiviteter utover hele uken. De må kjøres hit og dit. Det er hele tiden ting som man bare må gjøre i løpet av dagen og kvelden. Det er liten tid til å slappe av og er det noen minutter til overs så blir det som regel foran tv’en. Pensjonistene som har «fri» hele dagen har det også travelt med sine gjøremål og avlaster ofte barna sine. De har langt fra fri hele dagen.

Swingdans har alltid fenget min interesse. En dag tok jeg mot til meg og bestemte meg for å gå på kurs. Det var ingen andre jeg kjente som ville begynne samtidig, så dette måtte jeg gjøre selv. Det er litt rart hvordan man kan syte med seg selv over det å begynne med noe der man ikke kjenner andre. Alt er nytt og spennende. Mange jeg kjenner synes det er for nifst å gå alene utenfor husets fire vegger. De tar aldri det store skrittet og sitter heller hjemme og tenker på hva de skulle gjort. Jeg gjorde alvor og det ga virkelig mersmak. Det er utrolig god trim og en glede å få svinge seg.

På kurset ble jeg kjent med mange danseglade folk og snart var det mye lettere å komme seg ut. Der fikk jeg høre om hvor det ble arrangert slike dansetilstelninger. Det er dessverre ikke så enkelt å finne frem i jungelen dersom man ikke er kjent. Slik er det også i dansemiljøet. Før var det dans på nesten enhver restaurant. Nå er det et fåtall og i tillegg er dansegolvene på størrelse med et «frimerke». Heldigvis er det unntak og i helgen var det mange danseglade folk samlet på et stort dansegolv på Park Inn.

Dansing gjør godt både sinn og kropp. Du treffer positive, glade mennesker. Musikken kjenner du igjen og kan synge med på. I tillegg får du bevege deg. Dette er den beste medisin. Du blir så glad og lett i humør og så sliten i kroppen av all dansingen at du faller i søvn. Hvorfor er jeg så opptatt av at alle skal ha det godt? Tingen er rett og slett at mange som kommer til behandling hos meg, har søvnproblemer og tankerekker så lange som et vondt år. De vet ikke hvordan de skal komme seg ut av det uføret de har kommet opp i. En dans er ikke nok til å snu opp ned på alt, men det hjelper hvis du kommer igang med noe kjekt. Gleder du deg over det du holder på med så er det enklere å fortsette.

En venninne fortalte at hun tok sopekosten fatt når hun hørte god musikk på radioen. Da tok hun seg en svingom på golvet helt for seg selv. Det er ikke vanskelig å gjøre for noen hver. Ikke koster det noe heller.

Det rare er hvorfor det er så få menn på kursene. Kanskje de tror at det er flaut. En annen ting jeg har observert er en dansetilstelning hvor mange eldre kommer til. De ser virkelig skrøpelige ut og det ser ut for at de nesten ikke klarer å gå. Men når dansen starter er de ute på golvet og svinger seg som om de var rene ungdommene. Da er alle plager glemt. Det er helt utrolig å se på. Danseglede gjør godt. Det er det liten tvil om.

Ønsker alle en trivelig uke og ta deg gjerne en svingom på stuegolvet og kjenn etter hvor godt det føles.

Siste innlegg
bottom of page