top of page

Vårrengjøring


Plutselig en dag ser du solen flomme inn vinduene. Du ser tydelig at her har støvet fått samlet seg. Vinduene ser heller ikke så rene ut. Det er jammen på tide å finne frem vaskebøtta. Her må en ta en storrengjøring med det samme.

Det er rart hvordan vi kan overse slike ting. Vi vet at vi må, men vi finner på så mange andre aktiviteter. Rengjøringen blir nedprioritert, gang på gang. Alltid er det noe som frister mer og som en har lovt å gjøre. Det er ikke vanskelig å støvsuge eller vaske golvene nå for tiden. Alt er gjort så enkelt for oss. Støvsugerne er lette å bruke, de veier lite og noen har sentralstøvsugere der de bare har en lang slange å forholde seg til. Golvvask er kanskje enda enklere. Nå er det engangskluter så du trenger ikke vaskebøtten engang. Helst anbefaler de å støvsuge alle flater. Det skal visst være beste måte å få vekk alt støvet på.

Det er rart at vi er så opptatt av å holde hus og leilighet rene. Har vi den samme tanken for vår egen helse? Eller blir det med et skippertak en gang i blant? Hva med å ta en liten vårrengjøring på tankene våre også. Ofte har man tanker som ikke vil gi en fred. De kverner rundt og rundt og spinner seg stadig større. De baller på seg så de overtar styringen. Er det ikke på tide å få orden på det også nå når det går mot lysere tider?

Som coach, TFT terapeut, Personlighetstyder og Healer har jeg besøk av flere som trenger hjelp med å rydde opp hos seg selv. Tankefelt terapi er lett tapping på noen punkter på kroppen. Dette kan utgjøre Alfa og Omega for de som sliter med for mye tanker, angst, fobier og mye annet. Tenk at det er så enkelt at du kan gjøre det selv. Jeg hørte nettopp at i en serie som går på tv nå benyttes tapping for å roe ned flyskrekk. Interessant at slikt tas med i en tv serie og gjøres allment kjent på den måten.

Ofte lar vi helsen vår forfalle. Vi er nok ikke helt klar over det selv, for da hadde vi nok brukt mer energi på oss selv. Hva må til for at vi selv skal se at nå er det behov for å gjøre noe? Solstrålene som titter inn gjennom vinduet forteller oss at nå må vi ta et tak, men hva er det som forteller oss mennesker at nå er det på tide å gjøre noe med helsen? Mange gir seg selv et nyttårsløfte. I året som kommer skal jeg spise mye sunnere og trene mer. Det er ingen tvil om at mange er flinke den første måneden. Treningsstudioene er fullstappet av mennesker som tegner abonnement etter nyttår. Det dabber raskt av for de fleste. Når påsken kommer, er løftene glemt. Men da har en i alle fall kommet seg litt i form og det er lettere å ta seg noen turer i skog og mark med eller uten ski.

Ofte er det de enkle ting som man klarer å fortsette med samt de tingene man liker å gjøre. Ja, hva blir det til med din rengjøring? Trenger du noen som kan hjelpe deg videre og få ryddet opp i rotet som er i hodet ditt? Jeg leste nettopp at skal man starte å rydde, er kjøleskapet den plassen man bør begynne med. Det er ikke så vanskelig å kaste ut det som er for gammelt og som bare ligger der og opptar plass. Vanskeligere er det når du skal ta stilling til ting som du har et nært forhold til. Det er mye vanskeligere, men det går greit. Det gjelder å være innstilt på det og si at nå er tiden kommet. Bestem deg for at du vil bli fri og heller lage plass til noe som er mye morsommerere og koseligere å tenke på.

Ønsker alle en trivelig dag og selv om solen ikke kommer igjennom de tykke skylagene i dag, er det mange ting som kan gjøres og som vil gi deg selv et løft. Det er bare å se mulighetene som ligger der.

Siste innlegg
bottom of page