top of page

En ny dag


Gratulerer med et nytt år! Vi er heldige som får oppleve at det skifter over til et nytt år. 2018 kan, eller helst skal bli det året da vi tar i bruk de kreftene som ligger skjult inni oss. Alle har mer å gi, men er redde for å vise hva man egentlig står for.

Dagen i dag er ny og helt ubrukt. Nå er det på tide å våkne og leve livet. Tenker du også på at du går i søvne og gjør bare det mest nødvendige om dagene. Alt går i den samme gamle tralten. Det tar for mye krefter å starte på noe nytt. Ofte starter det nye året med nyttårsløfter. Dette året skal jeg gå inn for å slanke meg, komme i form eller spise mindre "snop". Det er så mange ting man ser for seg. Alt går på at en skal ta seg bedre ut og komme i bedre form eller få bedre helse. Hva med å tenke på hva som vil glede seg selv eller andre. Hva med å bestemme seg for at en skal ta seg et godt bad nedsynket i gode dufter, ta en tid til meditasjon der en ber resten av familien om å være stille med sine egen oppgaver. Det kan være å se en koselig film eller gå en tur i skogen for å samle krefter eller bare filosofere over småting som dukker opp mens du er ute og går.

Mange trenger ekstra påfyll ved å snakke med andre. Det rare er at vi sitter mer for oss selv enn vi gjorde før i tiden. Da var det vanskeligere med både bussforbindelse og egen bil. Nå er det utrolig lett å benytte mobilen for å slå av en prat og en kan benytte videokonferanse og snakke med de man ønsker selv om de er i fjerne østen bare ved bruk av sine mobiltelefoner og det koster ikke lenger noe om man har Internett tilgang. Likevel synes jeg det er kjekkere å snakke direkte enn å gå via andre former for kommunikasjonsmedier.

Jeg ble spurt om å holde foredrag for noen 9. klasser i KRLE faget. Grunnen var at det ikke finnes lærebøker som omhandler det spirituelle eller åndelige. Det er virkelig nytenking når de ber om assistanse fra oss som driver med disse tingene. Jeg syntes det hørtes interessant ut og svarte omgående at det ville jeg gjerne gjøre. Timen opprant og jeg var klar. Nå må det sies at det var fredag og foredraget var lagt til de to siste timene på dagen fordelt på to forskjellige klasser. Jeg var forberedt på at det var mange trøtte og leie ungdommer, klare for å gå hjem for helgen. Det viste seg at jeg tok skammelig feil. Her var det mange som lyttet og hadde spørsmål til det jeg hadde fortalt, vesentlige og gode spørsmål. Jeg var imponert over ungdommen og ikke minst til lærerne som tok skrittet og kontaktet meg. Jeg er sikker på at mange fikk noe å tenke på etter dette møtet.

I innledningen til denne bloggen skriver jeg at vi alle har mer å gi. Av personligheter er vi ganske forskjellige. Noen er de som utfører ting andre er mer forsiktige, andre snakker mer og gjør kanskje mindre, andre er nytenkende og sitter inne med mange ideer, noen liker å bruke hendene til håndtverk av forskjellige arter. Noen liker at det spirer og gror mens atter andre har glede av å hjelpe andre. Vi har alle noe vi er flinke til og det er på tide å finne frem det man liker å gjøre og så sette i gang. Året 2018 har nettopp startet.

Nå, på den mørkeste tiden av året, er det den aller beste tiden til å gå i gang. Bestem at du ikke skal se på tv program før klokken en 2100. Hopp over alle nyheter. Hvorfor må vi ha nyhetene inn med teskje fra du står opp om morgenen til vi legger oss? Du får tidsnok høre hva som skjer. Jeg liker best å lese avisen for da kan jeg lese det som interesserer meg og bla videre. Ser jeg på tv, får jeg nyhetene inn både med lyd og bilde og da er det vanskelig å konsentrere seg om annet. Det verste er at det bare er dårlige, skremmende nyheter som presenteres. Hvorfor kan vi ikke få mer positive, glade nyheter? Legger du deg rett etter en nyhetssending, forstår jeg godt at det er vanskelig å koble av og legge seg til for å sove.

Hva med å sette seg ned å finne ut hva det er som gleder deg og som du ikke allerede gjør noe med. Bestem deg for å gjøre noe med det. Alle kan noe, selv om vi ikke er født flinke så kan det glede oss selv med det vi utretter. Videre heter det at øvelse gjør mester. Vi må trene for å bli bedre. Jeg tror også at mange blir mer oppfinnsomme og kreative om vi jobber sammen. Vi inspirerer hverandre og får ofte frem flere sider som har vært skjult. Gled dere over de små tingene og start forsiktig.

Lytt til ditt indre og finn ut hva som vil glede deg. Ofte er det småting som skal til for å gjøre deg glad.

Ønsker alle en god start på det nye året!

Siste innlegg
bottom of page