top of page

Sommerferie


Det kribler i hele kroppen. Nå er endelig tiden kommet. Det er sommerferie. Å så gøy. Nå kan jeg virkelig kose meg og gjøre alt det jeg har lengtet etter hele året. Jippi!

Det er solfylte dager og varmt. Kommer det en regnbøye gjør det bare godt for blomstene. Det tørker opp før man får sukk for seg. Regnet hjelper også til for de som har problemer med allergier med alle typer pollen. Regner slår ned blomsterstøvet til jorden og det blir levelig igjen for de som har øyne som renner og klør og alt det som verre er.

Så melder det store spørsmålet seg. Hva skal vi finne på i år? Frem til jeg giftet meg var det ferie på landet, landstedet vårt som var målet. Min far hadde nøye planlagt hva som måtte gjøres jeg var med og foreslo og kommenterte. Det var alltid mye som måtte gjøres. Flere bygninger å holde i orden. Alltid noe som måtte males, gjerder som måtte repareres. Til eiendommen er det også en skog og det var mye arbeid i skogen. Vinterstormene hadde som regel lagt ned noen store trær som måtte sages ned og fjernes. Det var viktig å holde ting i stand.

Det var også mange koselige oppgaver som vi gjorde. Vi fisket mye og i tillegg hadde vi minst to trollgarn ute hver dag i ukedagene. Da var det å stå tidlig opp for å dra garnene. Det var alltid spennende å se hvilke fisker som hadde forvillet seg inn. Krabbeteiner ble sjelden brukt, for krabbene kom i garnet. Så var det å renske garnet og det tok ofte flere timer. Mange ganger var det store svi maneter som hadde kommet inn i garnet og da var det vanskelig å få de ut uten å kjenne svie i mange timer etterpå.

Blåbærturer i skogen var et fast innslag. Jeg husker at vi måtte være stille for naboen hadde store stuter som gikk ute og beitet og vi visste aldri om de hadde kommet seg over på vår side eller ei. Derfor var det viktig å etterse gjerdene først. Det var så herlig å få nykokt blåbærsyltetøy på brødskivene til kvelds. Det var lønn for strevet med å plukke bærene. Det var også modne rips og solbær samt rabarbra og det ble mange deilige desserter og kaker utover ferien.

Hengekøyen hang vi opp mellom to store bjørketrær. Vi sloss om å få ligge der. Det var så herlig å gynge frem og tilbake og bare se opp på skyene som danset forbi. Det var ferie og avslapning. Donald blader og gamle ukeblader var det vi leste eller kanskje en Frøken detektiv bok.

Feriene med min mann og barn var først med campingvogn. Siden min mann likte godt å kjøre, var vi ofte langt avsted. Helt til Nordkapp og opplevde midnattsola i t-skjorte og kortbukse. Bare dager i forveien var veien ut stengt av snøstorm. Vi fikk se og oppleve mye spennende. Det var turer til fots og bading. Vi var på sightseeing og fikk med oss museer og interessante steder. Senere kjøpte vi hytte som vi har kost oss masse på og det gjør jeg fremdeles. I tillegg reiste vi mye ut i verden og fikk med oss ting som interesserte oss.

Men, må vi alltid reise så langt avgårde for å finne gleden? Det viktigste er å slappe av fra det man driver på med til daglig. Det vil si den jobben vi har. Nå for tiden hører jeg at folk klager på at de ikke har råd til å reise til Syden. Hva med å nyte livet der man bor. Her vi bor har vi de nydeligste strender. Det er et utall av festivaler fra Gladmat til Blinkfestival. Det er et yrende liv i byene våre. Det er fantastiske turmuligheter som man reklamerer for i alle medier. Turistene kommer langveis fra og svermer opp til Prekestolen og Kjerag. Det er som maur som stimer til tua si. Eller, hva med en tur til Flor og Fjære som er et fantastisk skue for alle de som er glade i blomster og trær. En fargeprakt av dimensjoner.

Snart får jeg barnebarna på besøk. Vi skal på hytta og se hva vi kan finne på. Jeg er sikker på at det blir bading på stranden. Ut og fiske litt og så nyte synet av de praktfulle vannliljene som er like ved. Det valfartes til disse for her er det alle fire fargene og det dekker et stort område og er så nydelig. Bildene på nettsiden min kommer derfra. I tillegg skal vi ut å gå tur i skog og mark. Det er alltid mye å finne på. Det gjør ingenting om det regner litt for er man på hytta så høres regnet så godt på taket og det gir en herlig avslappende lyd. Da det det tid for innekos med baking, fargebøker og spill. Alltid noe å ta seg til. Regnklær har vi også så det er ingenting som stopper oss fra å få en finfin sommer.

Ta gjerne sykkelen frem og ta deg en tur. Har du plass til korg på bagasjebrettet har du alle muligheter til å få deg en fin tur. Har du venner som også sitter hjemme og sturer, så inviter dem med og se hvor kjekt det blir å komme seg ut i det fri. Statens Vegvesen har laget sykkelkart over Nord Jæren så det er lett å finne seg en fin tur. Severdigheter og annet er godt merket. Her er det lett å få sett seg litt rundt.

Ønsker alle en nydelig torsdag. Start planleggingen nå så har du noe å glede deg til.

Siste innlegg
bottom of page