top of page

Alla Tiders


Hvordan har du det når du har det alla tiders? Det kommer nok an på dags formen. Noen ganger har vi det helt supert og andre ganger går vi helt ned i kjelleren og har vanskelig for å komme oss opp igjen.

Jeg synes uttrykket alla tiders har slik en fin klang. Det er velkjent fra radarparet Kvindesland og Skjæveland fra Utakt som jeg har lyttet til i mange år. De har en herlig og avslappende måte å snakke på og finner alltid på morsomme tester som de utfører og har alltid gode eller kanskje ikke så gode vitser på lager. Det er folk som jeg kommer i godt humør av og som gjør at dagen kanskje blir litt mer oppløftende enn den var i utgangspunktet.

Hva skal til for at du får det alla tiders? Ja, det er det vel bare du selv som vet. Vi andre må gjette oss til det. Siden vi alle er så forskjellige, så er kanskje de vitsene jeg ler av, noe du synes er lite morsomt. Kanskje er du en realist som bare ønsker å få orden på tallene dine. Du synes ikke at at man skal le og flåse og ha det gøy. Livet er altfor viktig til at man skal tulle og vase hele tiden. Men, nå er det sommer og ferietid og da er det viktig å kunne slappe av.

Tenk deg en lang morgen. Ingen som maser om at du må stå opp, ingen ringeklokke som er satt på tidlig vekking. Du merker bare at sola har vært så lenge oppe at den har kommet til ditt vindu. Du merker at det varmer, er lyst og fint selv om gardinene forsøker å holde alt lyset ute. Det er på tide å stå opp og nyte det gode været. Kaffekoppen er god og ha og snart er en ute på terrassen. Hvor godt er ikke det?

Nå er det skoleavslutninger og selv om du kanskje bare har et barn eller to, så er det uendelig mange ting som skal avsluttes. Det er skole, sfo, speider, fotball, spilling og sikkert mange andre ting også. Det er så mye og av og til kommer to ting på samme dato. I tillegg er det selskap i flertall for alle de som fyller år hele sommeren. De må jo også få feire dagen sin selv om det blir på forskudd. Jeg er en heldig «mommor» som trår til når det trengs og den oppgaven setter jeg pris på.

Sommerkjolene og kortbuksene må frem. Det er badesesong for de tøffeste av oss. Det er bare å glede seg over at nå er sommeren her som vi har ventet på hele året. Endelig og nå skal vi ha det alla tiders. Grille, sole oss og bare nyte livet. Er det ikke herlig?

Hytta blir oftere besøkt i sommerperioden. Det er mye å holde vedlike der også. Partyteltet er satt opp, noe må males og bedene må lukes, men hva gjør vel det når man har hele dagen å ta av. Dagen varer langt utover kvelden for temperaturen er bare helt passelig. Heldigvis er det lite knott og mygg i alle fall før St. Hans så det er bare å komme seg ut.

Nå skal iallefall jeg ha det alla tiders. Det er ikke vanskelig å få til. Sommerdans på brygga og snart midtsommerkveld med bål og kos. Det er mange små ting å glede seg til. Glemt er de mørke tunge dagene i vinter, nå ser vi bare hvor lyst og fint det er rundt oss. «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta, ho er for ljos til det» som Aslaug L Lygre skrev tekst til og Geirr Tveitt melodien til. Det er så sant så nå får vi suge til oss alle de gode, lyse, varme stemningene og lagre de dypt inne i oss slik at vi kan ta de frem når vi tenker på ordene alla tiders. Da vil iallefall jeg lage et slags «anker» som åpner seg når de magiske ordene sies.

Lag deg ditt eget «anker» som du kan bruke når du vil huske tilbake til det som gjør deg lystig og glad i hverdagen. Alle får det til om de bare bruker ett minutt og prøver. Det er bare tankene som gjør at du kan få det til. Vi bestemmer selv hvordan vi vil ha det. Jeg vil ha det alla tiders i sommer og håper du også ønsker det samme.

Ønsker deg en alla tiders god tirsdag.

Siste innlegg
bottom of page