top of page

Hverdagslykke


Det beste jeg vet er de små, små øyeblikk der alt føles helt perfekt, som den fullkomne lykke. Jeg tenker ikke på å vinne i lotto eller få den best betalte jobben, eller bygge det største huset, men å kjenne at du blir så glad av en liten ting. Jeg skal gå litt nærmere inn på det.

En dag ville jeg luke litt og mitt barnebarn på snart fire år ville hjelpe til. Det var løvetann og ville valmuer som mister kronbladene med en gang du tar i de. Kristoffer så de gule, flotte blomstene og plukket med nennsom hånd disse vakre blomstene. Han hadde endatil fått med seg at de måtte ha lang stilk for at de skulle passe oppi en vase. Etter at han hadde plukke disse, kom han til meg og strålte som en sol og overrakte meg den vakreste gave. Jeg ble så overrasket og glad over denne fine gesten. Blomstene ble satt i en fin vase og pyntet opp på bordet da vi spiste lunch. Da var vi begge så glade for de fine blomstene. Jeg for omtanken og Kristoffer ble glad for at jeg ble så lykkelig. Det er ikke alltid de dyreste gavene som gjør størst lykke.

Min venninne er så flink til å lage ting. Etter at hun hadde truffet Kristoffer, fant hun på at hun ville hekle en liten lilla elefant. Da den var ferdig, ble den satt på kjøkkenbordet mitt. Der sto den da Kristoffer kom innom dagen etterpå. Han fikk øye på elefanten med en gang og lo så godt og gledet seg over den fine elefanten. Den fikk umiddelbart navnet Fantorangen og ble med ham hele dagen og ble liggende godt ved siden av ham da han sovnet. Den følger ham enda og er en umistelig venn.

For meg er hverdagslykke de små tingene som vi ikke tenker så mye over. Det kan være den gode kaffekoppen som gir dagen et ekstra puff for å komme i gang. Det kan være et uventet besøk som gir deg en ny vinkling på en ellers tam dag. Det kan være en hjelpende hånd når du trenger det mest. Alle er vi gode til forskjellige ting. Det som er viktig er å finne frem til hva vi mestrer ekstra godt og så gi litt av det til andre.

Noen er flinke til å rose andre. De finner små detaljer som de liker og gir ros. Det er ikke alltid så mye som skal til for at dagen i dag skal bli bedre enn i går. Er du sliten og trett og ikke har mer energi så stopp opp og se deg rundt. Det er alltid noe å være glad for. Finner du det ikke så kan det være at du trenger hjelp til å bli løftet opp igjen. Det er ikke til å komme forbi at vi alle kan kjenne på den triste og leie stemningen, men det er viktig at den ikke får næring og får gro. Lar du den gjøre det er det enda vanskeligere å se positivt på livet igjen.

Noen personer kalles gledesdrepere. Har du nettopp kjøpt deg noe nytt eller noe annet som du gleder deg over, så har du lyst til å fortelle dette til andre. Det blir kanskje ikke alltid det samme etterpå. Dersom vedkommende går i gang med å analysere og rive ditt store glansbilde i stykker så opplever du at gleden din forsvinner. Tenk, andre likte det kanskje ikke eller hva og hvordan skal jeg forholde meg til det nå? Trenger vi alltid å være så realistiske? Vil nesten si sadistiske. Tenk deg om. Det kan være at dersom du klarer å glede deg over det andre har fått til eller kjøpt, vil du selv vokse på det. Det kan være vanskelig, men hvorfor ikke forsøke?

Hverdagslykken min kan være så mangt. I dag er jeg glad for at jeg har opplevd en nydelig langhelg på hytta. Jeg har hatt mye besøk og fått anledning til å luke og rydde litt samtidig som jeg har nytt sola i langdrag. Lexi har vært med og kost seg hun også. Bedre kan jeg ikke ha det. Så er det bare for dere andre å se hva det er som gir dere glede og lykke i hverdagene. Finn det ut og bare digg inn av alle de gode øyeblikk som fins rundt deg. Det er ny dag og mulighetene ligger der, rett foran nesen din.

Ønsker alle en god start på en perfekt uke.

Siste innlegg
bottom of page