top of page

En vanlig dag


En ny dag er på trappene. Blir det en vanlig dag eller blir det en ny spennende dag? Ja tenk, det er det bare du som kan bestemme. Det er litt rart av alt det vi tenker og gjør påvirker våre valg. Har du bestemt deg for at i dag skal du smile og le av alle vonde tanker som dukker opp og se positivt på livet, ja så merker du raskt det. Har du derimot lyst til å la det negative få bestemme så blir dagen deretter. Det er faktisk du som er Alfa og Omega til hvordan du vil ha det. Tro det eller ei.

Når vi går på kurs er det mye fokus på om vi ser et glass som er halvfylt med vann eller om det er halvtomt. Ser du det som halvfylt er du optimistisk. Det er mer håp enn om du ser det som halvtomt. Dette kan illustreres med to kolleger. Den ene er så fornøyd med de oppgavene han får og gjør de med glede. Det trenger ikke å være at det er det kjekkeste han gjør, men han gjør det med iver og glede og finner stadig på nye variasjoner og smiler og ler i jobben sin. Den andre kollegaen er lei av at han hele tiden må gjøre ekstra oppgaver og det føles urettferdig og lite utviklende. Han er lei av jobben og viser dette ved å være gretten og sur. Holdningen til disse er helt forskjellig. Mens han ene ser ut til å strutte av lykke og glede er den andre det helt motsatte. Går arbeidsmengden ned er det lett å se hvem som blir valgt til å fortsette i jobben og hvem som står i fare for å miste jobben. Det er viktig å være klar over hvordan andre oppfatter oss. Faktisk må man velge om vi vil se glasset som halvfullt og ha håpet og se de mulighetene som byr seg.

En vanlig dag kan være som dagen i dag. Da jeg luftet Lexi, fikk jeg tid til å se meg litt rundt. Det er overskyet i dag så det er jo trist, men så så jeg at solen viser seg som et svakt, forsiktig runding. Det er håp. Dagen kan bli det jeg ønsker meg. Det trenger ikke være full sol for da blir det ikke til at jeg går i gang med så mange gjøremål. Dagen er faktisk akkurat passelig til at jeg kan olje de to siste terrassedørene. Det må gjøres hvert år og jeg har allerede begynt. Det er så kjekt å se at dørene holder seg så fine bare de får litt god behandling. Slik er det jo med oss mennesker også. Det er ikke alltid så mye som skal til før vi føler oss litt mer vel. I går fikk jeg en boks med nydelig duftende body krem. Det blir herlig å smøre på. Kjenn litt på slike hverdagslige små positive ting som skjer.

Har du noen gang laget deg en liste over de positive tingene som skjer i løpet av en dag? Jeg har faktisk gjort det og det var utrolig kjekt å se på etterpå. Det kan også være over ting som du får. Har du fått avslag eller rabatt på en ting du kjøper, har du fått en avlegger av en blomst du ønsket deg, har du fått hjelp til å rydde eller male. Har du vært på besøk og fått mat eller middag. Det er så utrolig mange ting som kan føres på listen. Tenk på alt du får om dagene som du ikke ofrer en tanke. Det er godt å kjenne på at du blir satt så stor pris på. Bare nyt det.

Det gjelder å se de små tingene som skjer i hverdagen. Jeg er så heldig at jeg skal hente to av mine barnebarn. Kristoffer skal til frisøren og gleder seg stort til det. Kristine skal hentes etter skolen og gjøre leksene sine før mamma kommer og henter. Det kommer til å gå raskt for det er så kjekt å få leke etterpå. Så herlig å få oppleve så mye koselig tid sammen med barnebarna. Det er en gave som er så stor at det må bare nytes.

Er du sliten og trett og tankene dine drar humøret ned så vil jeg anbefale å sette deg ned og ta noen minutter for deg selv. Pust ut og tenk at nå puster du ut alle bekymringene dine. Pust inn og trekk inn alt det positive du kan forestille deg. Sier du dette til deg selv mens du puster, vil du merke at du faktisk ikke klarer å tenke på noe annet. Det hjelper deg å få vekk unødvendige negative tanker. Ta styringen selv. Du vil merke at det går helt fint. Kommer de negative tankene tilbake, så gjør du bare øvelsen igjen. Se for deg noe kjekt og fokuser mer på det så går det kanskje bedre. Øvelse gjør mester og alle har tid til å puste for det er noe vi ikke kan leve foruten.

Da vil jeg få ønske alle en nydelig dag. Bruk den til det beste for deg selv. Vær åpen for gleden som du ofte finner i de små tingene. Ta ikke alt som en selvfølge. Se på alt som en ny mulighet til å oppleve noe nytt og spennende. Lytt etter de små ordene som folk sier til deg. Ta det til deg, kjenn på følelsen det gir deg. Tenk, noen synes at du er flink, at du har kledd deg fint, at du ser fin ut med den nye frisyren. Ikke bare føys det bort. Du er verdifull. Det gjelder ofte bare å se det selv.

Ønsker alle en strålende dag.

Siste innlegg
bottom of page