top of page

Helg


Ny helg står foran oss. Ubrukt. Hva kan og vil jeg bruke alle de fine maidagene til? Glede og fryd fyller meg og bobler. Det er så herlig å kjenne på at sola skinner og det er store muligheter for at det skal bli en fin helg.

Det mangler aldri på ting å ta seg til verken hjemme eller på hytta, så det store spørsmålet er mer hva skal jeg velge. Mens «sauen» tar seg av plenen hjemme, må jeg selv ta den store jobben på hytta. Nå har gressklipperen fått service og dermed er det bare å gyve løs. Mosen er vanskelig å få has på. Den trives utrolig godt. Må nok bare finne meg i at den er kommet for å bli.

Plantene må få sitt stell. Det må lukes og tynnes. Gammelt må vekk. Det er rart å se hvor fort ugresset gror. Det trives veldig godt der du ikke ønsker å se det. Løvetannblomsten er et syn med sine gule hoder. Det er en farge som viser veldig godt igjen i terrenget, men den må bort ellers blir hele hagen fylt med ugress på et øyeblikk. Dette bringer tankene mine til et nytt tema. Det skal sterke krefter til å klare å sprenge seg gjennom asfalt, men det klarer løvetannen mange steder. Alle skulle hatt litt av de kreftene. Det er ikke rart at de som har en hard barndom ofte blir kalt akkurat løvetann barn. Barn som klarer seg gjennom oppveksten på tross av alt de opplever av omsorgssvikt av mange arter. Det står det respekt av.

God mat hører med til en koselig helg. Men, hva er god mat for meg? Det er ikke nødvendig at mat må grilles på en stor og fancy grill for at det skal smake. Det kan like gjerne være en god salat med nylaget brød til, spekemat på ei fjøl med rømmegrøt ved siden av eller skalldyr av forskjellige typer. Det kjekkeste er å variere. Piknik kurven er fast følge på hytta. Da pakkes det mat og drikke som vi kan ha nede ved vannet. Vaffeljernet er flittig i bruk. Vaflene smaker ekstra godt når de kan spises rett fra det varme jernet.

De store dekkstolene eller adirondack stolene som de også heter trenger maling. Det er rart hvor fort malingen forsvinner. Vel står stolene ute hele året, men det burde vært unødvendig å male hvert år. Det bringer meg inn på et annet tema. Maling og beis i et utall av varianter. Alle lover gull og grønne skoger, men sannheten er at det er umulig for en som ikke er utdannet maler til å finne frem i jungelen av maling. Nå er det i tillegg kommet en hybrid maling. Trodde det bare var hybrid biler, men dengang ei. Alt skal være så miljøriktig. Vi må tenke på miljøet og skåne det så mye som mulig, men jeg tror at det er like galt å male om og om igjen hvert år enn en gang hvert femte år med en maling som varer lenger.

Litt tid vil jeg også ha på terrassen i sola. Det er herlig å bare kjenne sola som steiker, ligge langflat og lese eller bare dagdrømme. Det er tingen. Jeg er flink til å bruke solkrem de gangene jeg bestemmer meg for å ligge i solen, men ellers er solkrem et kapittel for seg. Det er utrolig hvor deilig det er å bare slappe av. Musikk er gjerne fugler og insekter.Det er en flott tid når fuglene flyger flittig frem og tilbake til reiret sitt for å mate de små. Det er et utrolig fugleliv og det kvitres fra morgen til kveld. Dessverre er det mange naboer som elsker å bruke alle de motoriserte redskapene fra de kommer til de går, så da er det bare å finne god musikk og plugge inn.

Det er utrolig mye fint turterreng i gå avstand fra hytta. Man kan gå i nesten alle retninger, eller ta en tur med båten. Er barnebarna med, så går turen bort til sauene som har fått lam. Det er så herlig å se de små lammene som patter mens halen sviver rundt. De koser seg og det er bare så kjekt at de som bor midt i byen får oppleve slike hverdagsting på landet.

Da er det bare timer igjen før det er virkelig helg. Vær klar til nye og spennende opplevelser. Se hva helgen bringer av godt påfyll i en ellers travel hverdag. Ta i mot med takk. Det gir ny og mer energi til de utfordringene vi måtte ha.

Ønsker alle en supergod helg.

Siste innlegg
bottom of page