top of page

Lykke


Lykke – være glad, føle en stor takknemlig over noe som har skjedd. Det er så mye som skjer om dagene. Du vet ikke alltid om du skal le eller gråte. Barn, barnebarn, søsken, mor, slektninger og venner alle forteller sine historier og du blir tatt med på deres reis enten det er noe leit eller noe kjekt som man kan feire.

Når du står pyntet til brud og klar til å gå opp den lange gangen i kirken sammen med din far og du tenker at slik lykke opplever jeg bare en gang i livet. Du er pyntet i den fineste kjole og hele dagen er viet deg og din kjære. Orgelet bruser og tårene renner av glede.

Følelsen av at noe er så stort og positivt at du nesten ikke kan fatte og begripe det var da jeg fødte mine to døtre. Så uendelig små, når jeg tenker tilbake på det nå, og helt perfekte kom de inn i mitt liv som en stor gave. Senere har jeg fått æren av å bli «mommor" til 2 jenter og en gutt. Utrolig store begivenheter. Det er lykke som teller mye for meg.

Senere har jeg opplevd lykke ved at en venninne har blitt kreft-fri. Hun fikk faktisk to forskjellige krefttyper på forskjellige steder som begge var veldig alvorlige. Det å høre og følge henne etter operasjonen og gjennom alle cellegiftkurene har vært sterkt. Heldigvis er resultatet at hun er erklært kreft-fri og er så godt som frisk. Det er utrolig godt å høre. Jeg har gitt henne mye healing og hun har fått nye krefter. Det er lykke i hverdagen.

I helgen fikk jeg vite om en annen venninne som står meg nær som skulle ta en biopsi. Hun var redd for alvorlige sykdommer. Da jeg fikk melding om at det ikke var noe alvorlig, ble jeg så glad. Det var som freden senket seg over meg der jeg lå på alle fire og plukket opp belegnings-stein. I det ene øyeblikket er det så utrolig leit for i neste øyeblikk å kjenne hvor glad du blir. Heldigvis skjer det positive ting også.

Noen tenker at lykke er å kjøpe alt det en ønsker seg. Bruke penger som om en har et pengetre i hagen som en kan høste året rundt. De er stadig innom butikker og handler alt fra bruksgjenstander til klær og dill dall. Bare de kommer hjem med noe så er det lykke. Den varer ikke så lenge for de er stadig på jakt etter nye ting.

Andre kjenner på lykken når de vinner, enten de vinner i tipping eller lotto. Det er selvfølgelig et fantastisk øyeblikk når penger kommer dalende inn på kontoen. Har du ikke så mye å rutte med er det virkelig en glede å vite at nå kan en få lov til å ta en etterlengtet ferie eller bytte bil eller hva det måtte være at en ønsker seg.

Lykke kan være at du står til eksamen eller får de karakterene du bare håpet i det fjerne og så blir de en virkelighet. Det kan ligge mye nitid lesing og arbeid bak det og du tenker at det fortjener du virkelig. Du har jobbet for det. Da kjenner du på at du har fortjent den lykken du føler på deg.

Noen mennesker synes å være konstant misfornøyde. De har kanskje både hytte på fjellet og ved sjøen og den store, flotte båten ligger uten å bli brukt. De higer etter nye mål og klarer ikke å se gleden i det de har. Jeg tror at lykken er å være i kontakt med seg selv, ha en god selvfølelse og se de små tingene i livet. Det å være nysgjerrig på livet, se hva livet har å by på. Være positiv og optimistisk å se at glasset er halvfullt i stedet for halvtomt. Være tilstede i livet og by på deg selv er noen av de tingene som jeg tror vil gi hver enkelt mer og større lykke i hverdagen.

I morgen er det 17. mai og hvilken lykke er det ikke at vi fremdeles bor i et godt, trygt og vakkert land. Jeg skal ha på meg bunaden og pynte med flagg i blomsterkasser og terrasse. Et flagg skal jeg ha meg meg for å se på mine to eldste barnebarn som går i barnetog og etterpå i folketoget under speidernes fane. Det blir masse lykke på en gang.

Ønsker dere alle en flott 16. mai og til lykke med dagen den 17. mai.

Siste innlegg
bottom of page