top of page

Veivalg


Hele tiden står vi foran veivalg. Noen tas uten at vi tenker så mye over det. Andre valg er viktigere og da tar det lengre tid å bestemme seg. Valg av skole er et av de viktigste og store valgene en kommer til når en er ferdig med ungdomsskolen. Hva vil jeg videre?

Russens store treff er på gang i Kongeparken. Været er nydelig og det blir sikkert en fantastisk opplevelse for alle de festglade og flotte ungdommene som har gått på skole i 13 år. Det er mange år med lekser og prøver. Snart skal en ta eksamen og så er man klar for å velge igjen. Blir det mer skolegang eller blir det jobbing? Det er mange hensyn å ta stilling til. Ikke alle er like skoleflinke og har hukommelse som suger til seg alt og lagrer det og vet å ta det frem til rett til uten at det blir endret eller skadet. Vi har jo vår egen harddisk. Det tar bare mer tid å få legge inn nytt. Det er ingen copy – paste tast. Vi kan ikke raskt legge til en ekstra harddisk, utvide med en terra bite nå og da, formatere og alt annet som en har muligheter til på pc’en.

Veivalg må vi gjøre hver dag. Det kan være så enkelt som hva skal jeg ta på meg, hva skal jeg lage til middag og hvilken butikk vil jeg handle i. Valgene er så små og vanlige at en ikke tenker på at det er og kan gjøre store forskjeller. Jeg leste om en som hadde bestemt seg for å hjelpe andre. Det er ikke alltid så mye som skal til for å glede andre. Noen sitter mye inne og klarer ikke å komme seg ut på grunn av helsen. Andre våger ikke å ta skrittet alene. De er redde. Det skal ikke så mye til for å hjelpe, men i vår egen hverdag kan det være vanskelig å se hvem det er som trenger hjelp. Det er så kamuflert for det er en skam å ikke klare seg selv.

Går du en tur, står du foran valget så snart du har gått utenfor døren din. Skal jeg gå til høyre eller venstre eller kanskje rett fram. Hva vil hvert alternativ by på? Hva er jeg mest motivert til å møte i dag. Blir det oppover en bakke eller langs en flat vei uten for mange hindringer. Du velger alt selv. Det som er rart å tenke på er at alle de valgene du gjør gjør noe med deg. Det være seg at du får bedre kondisjon, men også at du kan komme på ukjente stier og oppleve noe som er helt annerledes. Det kan være at du får lære noe helt nytt.

Lærdom er lett å bære. Jeg er interessert i å finne ut mer om mange forskjellige ting. Det være seg en blomst, en stein eller en fugl. Alt er spennende, interessant og jeg vil vite mer. Kommer sikkert aldri til å få brukt alt, men hva gjør vel det. Noe blir glemt og andre ting er der for alltid. Min mor referete alltid Håvamål: «Betre byrdi du ber’kje i bakken enn mannavit mykje....».

Hva har mine veivalg gitt meg? Da jeg var ferdig med gymnas, var jeg klar til å jobbe. Jeg var heldig og kom inn i Elf. Det var et fransk oljefirma og fransk var et språk jeg nettopp hadde lært, og nå fikk jeg praktisere det. Utrolig morsomt og spennende. Det var innen regnskap jeg jobbet, og kontakt med kollega var utviklende. Videre var jeg innen landsdekkende husbygging firma, store ingeniør firma som jobbet mot oljen og i nytenkende forbrenningfirma. Det har vært veldig lærerikt. Jeg har vært innom administrasjon, personal og kvalitet. Så kom plutselig et nytt veivalg som jeg ikke så komme. Da ønsket jeg å gjøre noe helt annet, nemlig å ta vare på selve mennesket og tok utdannelse som terapeut, coach og healer. Det er utrolig givende å få hjelpe andre til å få en bedre hverdag og gleder meg hver dag når klienter strålende forteller om hvor mye bedre de har blitt.

Hvor enn du står i livet så er det mange valg. Kjenn på magefølelsen og hør etter hva den forteller deg. Det er ofte da du får klarhet i hva du virkelig har lyst til å gjøre. Ikke gå rundt grøten uten å bestemme deg. Stopp å ta valg som passer andre. Det er du som skal leve med valgene du gjør videre i livet ditt. Det er nå du lever og du kan bare gjøre så godt du kan og vit at det er godt nok!

Ønsker alle en strålende fredag og god helg.

Siste innlegg
bottom of page