top of page

Kom mai du skjønne milde


Solen stråler fra morgen til kveld. Temperaturen har gått opp mange grader og det går an å sitte ute på terrassen. Bondens heftige gjødsling kjennes lange veier. Det får mange sure kommentarer, men alle vet at ingenting vil vokse seg frodig hvis ikke det får tilført næringsstoffer.

Kirsebærtreet, som står rett utenfor stuevinduet, er på sitt fineste. Det er som et hav av rosa små blomster. Fuglene får maten sin der og det er alltid en eller annen som er innom og besøker stedet. Naboens katt har vært veldig aktiv, men så langt har jeg ikke sett at den har tatt noen fugler. Tidligere var det flere skjærer i området. De holdt skikkelig leven med katten. De satt og ventet til katten begynte å klatre oppover stammen. Så fløy de over til hekken og videre til garasjetaket. Snart var katten på taket, men da fløy skjæra opp i det høye grantreet. Her bygde skjæreparet seg et stor og mektig rede. Det ble bare større og større for hvert år som gikk. Det var mye aktiviteter med skjærene og i tillegg er de veldig høyrøstede. Du hører de både seint og tidlig. I vinter fikk jeg sagt ned treet. Nå har alt forsvunnet og skjærene har sikkert funnet seg et nytt sted å bo.

Nå skal alle blomster vekkes til live. De som har overvintret i kjelleren får lov til å komme frem fra glemselen igjen. Det er utrolig å se at de inntørkede knollene har fått fine små spirer. Det blir de flotteste blomster som holder hele sommeren og når kulden setter inn så må de igjen tas inn for frost tåler de ikke. Canna blomsten har jeg bare hatt noen få år. Det er de nydeligste liljene du kan tenke deg. De blomstrer ved at de åpner de nederste og fortsetter å åpne blomstene sine oppover en lang stengel. De har de nydeligste, klare fargene du kan tenke deg. Det er som små under som skjer hele tiden.

Utenfor husene er barna i full aktivitet når de kommer hjem fra skolen. Det hoies og ler. Barna har kastet av seg de tykke vinterjakkene. Belegningssteinene får fine farger når de bruker kritt, men det er ikke alle som er like glade for det. Da jeg var liten, var vi heldige om vi fikk tak i en knust ubrent tallerken fra fajansefabrikken i Hillevåg. Det var stas. Da tegnet vi hinkespill og paradis. Flate marmorbiter var favoritt steinene, men det var det de færreste som hadde. Vi tok de med hjem og passet godt på de. En annen aktivitet vi holdt på med var doning. Da samlet vi de store 5-øringene og brukte de til å kaste på en strek som vi hadde tegnet i sanden. De som kom nærmest streken vant de andre sine mynter. Vi hadde også klinkekuler og blykuler som vi lekte med. Da laget vi en liten grop i sanden. Her var det også viktig å komme nær gropen og en måtte først ned før en kunne starte med å knagge andre og da vant vi deres kuler. Det var utrolig mange flotte farger og mønster inne i klinkekulene. De var i to forskjellige størrelser. Det var alltid kjekt å vinne. Først måtte vi gjennom en periode der vi skulle lære spillet og da tapte vi mye, men vi lærte fort teknikken og øvelse gjør mester.

Da jeg satte på terrassen i går, var det mange uvante lyder i nærheten. Plutselig så jeg at naboen hadde en stor gravemaskin i hagen. Slik er det når nye folk flytter inn. De vil de ha sitt preg på huset både innvendig og utvendig. Høye gjerder rundt hagene blir mer og mer vanlig. I tillegg vil mange ha påbygg med glassveranda og vinterhage. Det er stor aktivitet og mange har fått blomster både på terrassen og langs inngangspartiet.

Nå hørte jeg at «sauen» min gikk ut av ladeplassen sin. Den er aktiv, men i går fant den et tre med noen mold som den satte seg fast i og dagen før hadde den jammen klart å komme seg oppå noen kantsteiner. Nå håper jeg at jeg har fått orden på området og at den kan beite i fred. Flott vårvær gjør at du livner til og får lyst til å gjøre noe. Det er kjekt å se at gresset gror og tulipanene står så slanke og fine og lyser mot deg. Humlene er våknet og summer så store og tunge rundt fra blomst til blomst. Sommerfuglene flagrer i vinden. Det er herlig å leve.

Ønsker alle en herlig dag.

Siste innlegg
bottom of page