top of page

Påskehilsen


Påskeaften tikket det inn en liten påskehilsen. Det var ikke mange ordene, men tanken bak som lot meg berøre. Det har vært så mange forskjellige bilder og tekster som har florert på de forskjellige sosiale media og mange har hengt seg på og "liked" både det ene og det andre. Og, jeg er en av dem. Likevel er det denne ene som gjorde inntrykk og som vil bli husket.

Leser vi ukeblad, er det ofte artikler og bilder om hvor flinke folk var tidligere. Da skrev de kort både til jul og til påske. Kortene ble frankert og sendt rundt til venner og kjente. Det var tradisjon og koselig å få en liten hilsen. Senere gikk hilsen påskekort mer eller mindre ut på dato, mens en fortsatte tradisjonen med julekortene. Kanskje det var tidsklemma som startet allerede da, hva vet jeg?

Påsken er for mange en tid hvor familien samles. Brettspillene kommer på bordet, krimbøkene blir kjøpt inn og fjernsynet forsyner oss med påskenøtter. Mange har også tradisjoner med forskjellig mat og det blir ikke påske uten at påskeharen har vært på besøk og lagt ut egg med både gotteri og annet kjekt som en kan holde på med i ferien. Er man på fjellet, hører skiturer med og det er alltid appelsin og kvikklunch med i sekken. Har man hytte ved sjø eller vann er det kjekt å koke egg ute. Man kan finne på så mye forskjellig og en tur i området får en alltid tid til selv om det både regner og blåser som verst.

Kveldene er alltid koselige med fyr i ovnen og godt og varmt rundt en. Hjemmelagde påskepynt henger i vinduer og lyser så gult og fint at en blir i godt humør. Spørrebøker følger med ukebladene og det er kjekt å se hvor mye en kan om historie, geografi og annet. Her er noe for alle aldre. Kryssord i store format ligger rundt om og venter på at andre skal ta sin tur å se hva de får til. Kanskje får de løst resten som mangler.

Påskeaften har vært den dagen da familier samlet seg og hadde påskerenn med kostymer. Det var alltid morsomt å se hvor fantasifulle kostymer folk klarte å sette sammen. Dette syntes jeg var veldig artig og la alltid litt ekstra energi i å finne på noe nytt. Et år var det slutt, trodde vi, men så kom det kontrabeskjed og da var gode råd dyre. Hva skulle vi finne på i år? Vi var i campingvogn i Solheimsdalen i Sirdalen. Det var ikke for god plass til ekstra ting og tang der med to voksne og to barn. Men, oppfinnsomheten lenge leve. Det ble en søppelsekk løsningen. Med alle typer emballasje påhengt. Det var tomme kartonger for egg, melk og corn flakes samt tomme suppeposer og annet som vi klarte å få tømt på ett eller annet vis. Det ble årets vinner: Søppelberget.

Dette året feiret jeg påsken i langdrag, først med en venninne, så med både barn og barnebarn. Men påskeaften var det bare meg igjen på hytta. Alle lydene fra de besøkende hadde stilnet, det var bare radioen som spilte koselig musikk og som ga lyd. På bordet var det alt fra kryssord, blader og strikketøy. Nå skulle jeg bare slappe av og gjøre det jeg ville. Flammene fra ovnen laget en magisk stemning. Da var det at det kom en liten melding som sa: God Påske, Gerd Astrid. Tenk, en så enkel hilsen var nok til å føle meg beæret over at noen sendte meg en tanke. Det føltes så godt. Fremdeles er det den hilsenen jeg husker best blant alle de fantastiske bildene og tekstene som ble lagt ut i hopetall. Det enkleste er ofte det beste.

Ønsker alle en god dag og vel overstått påske.

Siste innlegg
bottom of page