top of page

Påskeharen

Kommer snart påskeharen? Barnebarna mine venter spent på at eggene skal komme frem. Da er det gjemt mange egg rundt omkring ute rundt hytta. Det er ikke bare snop i eggene, men andre ting som de kan leke med i påsken.

I fjor var det smågodt til kr. 2.90, i år ser det ut for at den ikke kommer så langt ned, men er det smart å friste befolkningen på den måten? Jeg hørte at en person hadde kjøpt tre kilo med smågodt og spist alt sammen selv og blitt skikkelig syk. Etterpå saksøkte han firmaet. Det må da være lov å bruke sunn fornuft å ikke stappe inn alt samme dag.

Det har vært stort fokus på godtepose-størrelsen i år. Nå har flere butikker bestemt seg for å gå ned på størrelsen. Tidligere tok posen tre kilo, nå skal den halveres. Tidligere hadde vi kremmerhus som passet godt i hånden og som rommet mer enn nok. Forstår ikke hvorfor alt skal bli så stort. Da får vi bare Amerika tendenser.

En enkelt bit med sjokoladefudge har 425 Kcal. Tenk at du må gå i mer enn en time for å oppheve virkningen av den ene. Det er ganske skremmende, spør du meg. Det er viktig å tenke seg om hvis det blir dårlig vær og en blir sittende mye inne og bare tenke på mat og godterier.

Hva kan en ta seg til når det er dårlig vær? Det heter ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Nå til dags er det super undertøy og gore-tex sko som er vanntette. Det er vindjakker og regntøy i alle varianter. Det er bare å kle seg og gå ut. Jeg liker godt at regnet pisker meg rett i ansiktet. Da føler jeg at jeg er ute i naturen og er en del av den.

I påsken skal jeg på turer og se hva jeg finner. Kanskje blir det greiner til kranser og hjerter. Mose og lyng er det massevis av og så skal jeg ta bilder. Det er så mye spennende å se og hvordan få det til å vise best igjen på et bilde. Alle bildene som jeg har på bloggen, har jeg tatt selv. Det er spennende og mobilen har jeg alltid med. Steiner er alltid av interesse. Har vært steingal fra jeg var liten og alltid plukket opp og sett på. En del har blitt med meg hjem og blitt brukt i dekorasjoner og annet. Nå er det kjekt å finne på ting med barnebarna.

Inne i hytta har jeg allerede hatt besøk at minste barnebarnet mitt, en gutt på 3,5 år og han har hjulpet «mommor» med å pynte til påsken. Mest overrasket ble han over en stor kylling som går på batteri og som kakler og går. Til frokost hadde vi egg, men det ville han ikke spise. Vi fant det frem og sa: se nå kom egget ut fra kyllingen. Da var han ikke sen om å knuse skallet, pille det av og spise det opp.

Påsken er en koselig tid der familien samles. Dessverre kan vi ikke styre været, men den 11. april er det fullmåne og det er midt i påskeuken. Håper det gjør sitt til at vi får bedre vær. April er en herlig måned med fugler som kvitrer og vitner om at våren er i gang. De fleste fuglehusene var falt ned på hytta så nå må jeg gjøre rent og få de opp igjen. Så håper jeg å få mange kjekke fuglefamilier rundt meg igjen.

Ønsker alle en riktig god påske.

Siste innlegg
bottom of page