top of page

Klaging


«Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv.»» skrev Henrik Wergeland. Videre skriver han: Ha, de blinke jo, som om de vilde tale til dig!»

Dette er et av mine motto. Det var med meg allerede på russekortet. Stjernene har alltid fascinert meg. På hytta er det alltid beksvart himmel og spennende å se og utforske stjernehimmelen. Gratis app’en sky map hjelper til med å finne frem i mylderet.

Men, det er ikke stjerner som er dagens tema. Klaging er derimot det som jeg vil vie bloggen min til i dag. Det er noe vi alle kan og mange kan veldig godt. Vi kan syte og klage dagen lang. Det er ikke den ting vi ikke kan klage på. Noen ganger når vi er i ekstra dårlig humør, kan vi faktisk klage over de som er for sprudlende. Har du merket det?

Jeg har undret meg over noe og det er hvor fantastisk godt humør mange av de har de som er virkelig syke og dårlige. Du tenker at de har virkelig noe å klage over og så forteller de vitser og du går derfra med bedre humør enn du hadde da du kom. Det virker som om desto bedre vi har det, dess mer klager vi.

Det er ikke den ting vi ikke kan klage over. Det kan være for høy musikk, feil musikk, biler som kjører for fort, at det tar så lang tid før du får en pakke du venter på. Det er en uendelighet med klaging og syting. Vil ikke ha den middagen, liker ikke gulerøtter, vil ikke legge meg og slik kan jeg holde på. Det som en bør ha fokus på er å se på de små positive tingene som gjør oss glade og være mer fornøyde med oss selv. Ikke legge listen for høyt og sammenligne oss med alle andre. Hvorfor skal vi være like slanke og skoleflinke alle sammen? Hvordan ville verden sett ut dersom vi alle hadde samme smak og tenkte det samme? Hus som var identiske, en type biler og sykler og klær som alle var sydd etter samme mal på personer som så helt identiske ut. For et monotont samfunn vi ville fått da.

Tenk heller på hva som gjør deg glad og munter. Hør på god musikk, ta deg en dans, gå en tur og gjør det du liker når du har litt fritid. Mange kommer hjem fra jobben og føler seg helt utbrukt. De orker ikke tanken på å gjøre noen ting. Sitter man bare ned så har tankene lett for å komme og hva er vel enklere enn å tenke noe negativt, trist og leit. Da gjelder det å komme tankene i forkjøpet. Må du hvile, kan det være mer gøy å se en komedie enn å la all krig og elendighet fra nyhetene få trenge seg på. I de tusen hjem er det vanlig å se minst en nyhetssending i løpet av kvelden. Jeg synes det er for mye negativt og vondt til at jeg tillater meg selv dette. Avisen er mye bedre for der kan jeg lese det jeg synes er interessant og bla videre.

Selvfølgelig må alle få gi uttrykk for hva en mener. Tingen er heller at en trenger ikke bare mene og ha synspunkter på leie og triste ting. Jeg er sikker på at det også er noe positivt innen samme tema. Vi har bare trent oss opp til å lete etter og finne de mest negative tingene. Dette gjør at vi kverner og maler på det samme og kommer oss ikke videre.

I dag vil jeg se hvordan jeg kan være mer positiv. Jeg vil fokusere på de kjekke tingene. Kanskje blir det stjerneklart i kveld og jeg får se etter stjerneskudd og ønske meg en ting. Det nærmer seg fullmåne og det er fantastisk å følge med når månen beveger seg bortover himmelen. Det er vår og fuglene synger. Jeg kan begynne å plante og pynte ute på trappen og terrassen. Det er snart påske og ferie. Tenk hvor herlig det er når sola varmer og temperaturen stiger, blad og blomsterknopper står bristeferdige og vil vise hele sin prakt. .Dette er sjelebot for meg.

Ønsker dere en superfin torsdag.

Siste innlegg
bottom of page