top of page

Muligheter


I dag vil jeg se på ordet muligheter. Jeg har mange muligheter, men bruker jeg de alle? Det er nok vanskelig å benytte alt som byr seg, noen kan være for dyre andre for utfordrende.

En kreativ person har mange muligheter. Hos meg kan det av og til boble over av alternativer. Det kan være vanskelig å ta et valg. Alle har vi muligheter, men det kan være vanskelig å se de. Det første valget du har når du står opp er hva du skal ha på deg. De fleste jeg kjenner har flere enn en jumper, t-skjorte og bukser så dermed står vi ovenfor et valg. Hva vil du at dagen skal bli? Tar du på noe fargerikt kan det være at du får en dag som er mer positiv, enn om du velger klær som er grå og fargeløse.

Valgene videre er ved frokostbordet. Skal du ta en brødskive til eller er det nok med de to du har spist. Velger du å tenke på alt du stapper i munnen er kalorier. Selv om en ekstra skive ikke teller så mye, så kan dette være første av mange ekstra ting som går samme veien. Til slutt gjør dette at du føler deg tung og uopplagt og mister lysten til å gå en tur eller å trene.

Alle de som går på skolen har mange og viktig valg som de etterhvert skal ta. Hvilken retning skal de bestemme seg for å gå. Mulighetene er uendelige og det er et vanskelig valg å ta. Heldigvis er det lov å endre retning underveis. Selv har jeg tatt nye valg i mitt voksne liv og har ikke angret på det. Faktisk er det veldig mange jeg kjenner som står på terskelen til å velge annerledes enn de tenkte i begynnelsen.

Fremdeles ser jeg uendelig mange muligheter rundt meg. Er jeg på tur, er det alltid en ny sti å utforske. Hvor tar den meg? Kanskje kommer jeg litt lenger ut fra der alle går og finner spennende treformasjoner, moselagte røtter, ekorn som hopper fra gren til gren og mye annet som ikke er langs de breie stiene. Det kan lede meg ned til en liten dam der et stokkandpar har laget seg et rede og er klar for vårens fineste eventyr.

Mulighetene ligger som regel rett foran øynene dine. Noen ganger er du så vant til å se de at du ikke kommer på å bruke de. Jeg synes at det er godt å diskutere eller kanskje bare «lufte» ideer slik at du får innspill. Dermed kan de mest opplagte løsningene komme frem. Heldigvis er det ingen som tvinger deg til å gjøre alt det du tenker på og dermed kan du dagdrømme deg vekk om du vil.

Ser du hvilke muligheter som er der for deg? Nå for dagen er det mange som er rammet av nedskjæringer og få nye jobber som legges ut. Det er ikke alltid like lett å se mulighetene når du ikke har det så bra. Da er det viktig å se andre veier. Har du kanskje andre «bein» å stå på som du ikke har testet ut tidligere? Kanskje du kan ta et ekstra fag eller videreutdanne deg nå når du har muligheten? Det er aldri for seint å gjøre endringer. Tar du ikke sjansen nå, kan det være at du sitter på gamlehjem og tenker tilbake på alt du skulle ha gjort og da er det for seint.

Hvilke muligheter ligger foran meg i dag? Jo, nå skal jeg treffe to gode venninner og så skal vi prate, le og kose oss sammen. Komme til koselig, avslappende atmosfære, spise god mat med et utall av valg og muligheter. Det er positiv, livgivende energi som sprer glede og rom for utfoldelse og kreativitet.

Ønsker deg en supergod onsdag og husk å se etter muligheter.

Siste innlegg
bottom of page