top of page

Optimist


«Jeg er en optimist» synger Jan Teigen og det er en sang med mange sannheter. «Jeg har en kraft og det er viljen til å vinne». Tenk at vi alle har denne kraften. Vi kan selv få oss opp igjen når vi er nede for telling.

Det er mange dager som ikke er så enkle. Du har støtt på motstand og blir ikke hørt. Det er vansker på jobb eller familie. Det kan være ensomhet, sykdom og død. Alle de spekter som vi lever med om dagene. Vansker som tar pusten fra deg og du vet ikke lenger hva du skal gjøre. Du mister motet og alt ser grått ut. Det er da det gjelder å finne frem kraften i deg selv. Komme deg opp og frem og tenke videre og ikke bare se tilbake på det som har skjedd og som faktisk er historie og som kjent kan ikke historie forandres.

Nå må en finne frem til hva du trenger for å komme opp igjen og bli en optimist. Jeg har selv vært lei meg og vært langt nede i perioder. Etter at min mann døde, var det vanskelig å se lyspunkter. Neste sjokk var da jeg mistet jobben og sto på bar bakke i godt voksen alder. Da var det tøft og litt av en prosess å tenke positivt.

Svaret mitt kom til meg som en gave fra himmelen. Jeg vant et kurs i mental trening. Det var begynnelsen til å finne meg selv og til å åpne opp og se muligheter i stedet for å bare se de negative tingene rundt meg. Jeg fullførte alle kursene og er nå coach og kan hjelpe andre som har utfordringer og ikke klarer å se noen lyspunkter.

Nå du blir alene er det vanskelig å komme igang med noe som krever at du må gå alene. Jeg var heldig og traff en dame som fortalte at hun hadde gått alene på dansekurs. Etter litt frem og tilbake, tok jeg utfordringen og det har jeg ikke angret på. Nå får jeg både trim og treffe koselige mennesker som også finner gleden i å svinge seg.

Latteryoga er også noe som jeg har prøvd og kan virkelig anbefales. Det eneste vi måtte kunne si var ha-ha og så være åpen for det som instruktøren fant på. Tankene slapper av og dermed blir man kvitt stress. Jeg kjente meg så utrolig glad og smerten og følelsen av å være alene og ikke mestre forsvant som «dugg for solen». Blodet suste gjennom årene og alle endorfinene ble vekket til live. Det å le får deg virkelig i godt humør, bare prøv selv.

Bloggen min har også hjulpet meg videre. Det er mange ting som jeg nå setter ord på og får ut av tankene. I og med at jeg ser og belyser spørsmål virker de ikke verken store eller vanskelige lenger. Det er faktisk gøy å skrive og når jeg får kommentarer er det helt topp. Da tenker jeg at at dette er lærerikt for andre enn meg også.

Hva må til for at du skal bli en optimist? Det er mange spørsmål som svirrer og det er ikke alltid så lett hvis du er alene. Noen tanker kommer stadig tilbake og trykker deg ned. Selvbildet er svakt og utydelig. Du trenger noen som kan hjelpe deg på rett vei. Bare ta kontakt så kan vi sammen se hva vi kan gjøre.

Sangen «optimist» gir oss mange ledetråder som «det finnes en sol i oss som snart skal begynne å skinne» og det er så sant. La oss finne frem solen i oss selv gi den kraft og la den skinne. Vi har det så mye bedre med oss selv da og har vi det godt, har de som er rundt oss det også godt.

God helg

Siste innlegg
bottom of page