top of page

Dagens ansikt


Hva har jeg i tankene i dag tro?

En ny dag opprinne med yr i luften og litt vind fra sørvest. Solen har så vidt stått opp. Det er så overskyet at alt ser grått ut. Det er på tide å få seg en god kopp kaffe og hente inn avisen. Persiennene er heist opp for å få inn det lyset som er. Utelysene går av og dagen gryr.

Du kjenner at det er godt å tenke på at det er en ny dag. Hva vil den bringe deg? Det er som de skriver i sangen: «Du skal få en dag i morgen som rein og ubrukt står» og det er helt sant. Du vet ikke hva den nye dagen vil bringe. Den nye dagen er fremtiden og den kommer helt av seg selv og er klar for at vi skal ta den i bruk.

Gårsdagen er historie. Den er vi ferdig med og selv om vi tenker aldri så mye på hva vi skulle ha sagt og gjort annerledes så er det ikke mulig å endre. Morgendagen kjenner ingen og da er det bare å ta fatt med godt mot.

Dersom dagen starter med at sola står opp, er det vanligvis nok til at du får en positiv start på dagen. Du får litt mer energi og kan gå igang med større og mer omfattende oppgaver enn når dagen starter med regn. Regn og yr er som tårer som faller ned. Det har lett for å bli både trist og leit. Skal du ut å gå, må du kle deg i regntøy eller ta med paraply. Her på Vestlandet er det som regel vind og paraplyen får sterk medfart og kanskje blir den vrengt. Det er ikke alltid så lett å overbevise ungene som skal av gårde på skolevei at det kan komme regn. Er de på vei og ikke har på seg regntøy blir de både våte og kalde til det har tørket på skolen.

Er det vindfullt ute, kan det sammenlignes med at det er som om du får sinte og sure kommentarer rett mot deg. Det kan være tøft. Vinden er ikke noe å spøke med. Den har kraft. Min mann som var radioamatør og snakket med hele verden, hadde en gittermast som var nesten 20 meter høy. På den var det montert en stor antenne som strekte seg i husets lengde med mange paralleller. Det var store saker og det svaiet godt i de store stormene. Meldte de orkan, ble den teleskopiske masten senket ned til ca halv lengde. Heldigvis gikk alt greit i alle stormene, men det var mange som var bekymret når vinden herjet som verst.

Heldigvis går det an å få en god dag selv om været er aldri så ille. Kommer du seg ut og har gode klær, vil du oppdage at været alltid er verre sett fra innsiden av et hus. Er du på hytta, vil du merke at det nesten alltid er et tidspunkt hvor det roer seg. Da er det bare å komme seg ut på tur.

Mitt beste råd er å tenke seg at livet består av alle slags dager, både triste, leie og bedrøvelige dager eller det helt motsatte som de varmeste fineste og klareste dager. Etter solskinn kommer regn så det går hele tiden opp og ned.

Hvordan du vil ha det i ditt liv, styrer du selv. Det er ikke alltid lett, men du får det bedre og bedre til for hver gang og det er lærdom i all motgang. Selv om du ikke tenker like mye på det når det står på.

Ønsk dagen velkommen!

Siste innlegg
bottom of page