top of page

Positive tanker gir en bedre hverdag


Du våkner og gnir deg i øynene. Må jeg stå opp? Har ikke lyst. Det er alt for tidlig. Jeg har ikke lyst å gå på jobb. Jeg føler meg dårlig, slapp i hele kroppen. Det er mye influensa og forkjølelse på gang. Kanskje det er det som gjør det. Alt føles trist og feil på en måte.

Våkner du til en slik morgen, kan det være at det er helt andre ting som plager deg. Gårsdagens spørsmål og tanker om ting som kan gå galt påvirker deg negativt. Får negative tanker overta og få fritt leie, kan det være vanskelig å se noen lyspunkter.

Ensomhet, følelse av utilstrekkelighet og ikke ha troen på seg selv er elementer som kan by på problemer. Er man ensom og ikke har så mange å snakke med, blir fokus ofte satt på seg selv. Man kan bli mistenksom og grensen for toleranse reduseres. Kommer katten til naboen inn på eiendommen og gjør fra seg er det helt forferdelig og springer naboungene og hoier og skriker er det over grensen for hva man kan tåle. Har de tømt boss-spannet og satt det på feil side av veien er det ikke måte på hvor galt det er. Er dagens avis forsinket er det ofte toppen på ulykke. Det føles som alt og alle er imot en og bare ser sitt snitt til å gjøre det utrivelig.

Jeg hører og leser om skoleunger og ungdommer som får livene sine ødelagt fordi de er så usikre på seg selv. De våger ikke å gå alene, må alltid ha følge. De har lite eller få meninger selv og kan bare gå med klær som er kjøpt på de «rette» butikkene. Er det «Styggen på ryggen» som Onkel P. synger om som gjør at vi ikke har tro på oss selv. Det virker slik.

Hva kan man gjøre for at man skal få en bedre hverdag? Det som jeg har funnet ut er viktig er å se mer positivt på det som skjer. Ta imot kommentarene du får med et vennlig og godt humør. Er det noe du ikke forstår så spør. Det er mye smartere å spørre en gang for mye enn enn å gå hjem og lure på hva vedkommende mente. Det kan fort resultere i noe negativt.

Få mer smil, glede og humor inn i hverdagen. Les en vits. Send eller fortell den videre og la andre også få glede seg. Se hvor mye kjekkere det er når du koser deg med noe morsomt. Gjør noe du liker. Gå tur og anstreng deg litt. Det skal mye til at de negative tankene klarer å holde følge med deg om du går en god, lang tur og ser deg litt rundt.

Ta grep og vis hvem som er sjefen i livet ditt. La det positive få flomme gjennom deg og jeg er sikker på at du føler deg bedre.

Ønsker deg en flott dag.

Siste innlegg
bottom of page