top of page

Carpe Diem - Grip og nyt dagen


Hva er vel mer naturlig når du starter om morgenen enn å tenke på ordene Carpe Diem – Grip dagen. Det er så viktig å bruke dagen godt, gjøre noe meningsfylt. Gjøre det du kan for du vet ikke hva morgendagen vil bringe.

Jeg er morgenfugl. Har alltid vært tidlig oppe selv på fridager og har kost meg med det. Ser solen stå opp og farge himmelen i det skjønneste farger og høre på fuglene som kvitrer. Se på været og tenke på livet rundt meg. Det er så herlig.

Morgenstund har gull i munn sies det også og det er jeg enig i. Morgenen er en god tid og for meg den beste og mest effektive tiden i døgnet. Da får jeg ting gjort. Jeg er opplagt etter en god natts søvn og tar tak i det som skal gjøres.

Nyt dagen før den forsvinner. Sitat fra Horats' oder (bok I, 11,8). Dette er en oppfordring om at nå er dagen her og at det er viktig at vi bruker den som vi ønsker. Hver dag er viktig og vi skal ikke la dagene bare gå forbi uten å tenke på at vi er så heldige som får en ny dag. Alt som skjedde i går er historie og kan ikke endres. Dagen i dag er det som gjelder. Nå har vi fått sjansen til å gjøre det vi vil på ny. Da er det om å gjøre å gripe fatt i det og starte opp.

Jeg synes det er leit å høre om ungdommen som ligger til kvelds før de står opp. Det er blitt en trend og de fleste ser ut til å følge det. Å så mye de går glipp av eller er det så mye viktigere å få en lang kveld og natt foran tv og sosiale media. Selv er jeg veldig selektiv når det gjelder fjernsyn. Det er lite som fenger min interesse så derfor er det dager det ikke blir brukt. Det er kjekt å høre på musikk og lese eller gjøre håndarbeid de kveldene jeg har til rådighet.

Hva kan du gjøre for å nyte dagen? Jeg har alltid likt å danse, men har ikke gjort noe ut av det før nå i voksen alder. Det er herlig å være i bevegelse til god musikk. Det er som om tid ikke eksisterer når en har det kjekt. Tid med venner er også viktig. Det gir meg mye energi. Diskutere forskjellige tema, le og kose seg, gå turer og lage god mat er livsviktige ting for meg, likeens tid med mine fantastiske barnebarn og døtre.

Tenk over hva du liker å gjøre og sett av litt tid i hverdagen slik at du får inn noe som gleder deg og gjør livet verdt å leve. Det er de små gledene i livet som teller og har du det godt vil du lettere ta motgang.

Grip dagen og gjør noe som du trives med i hverdagen.

Siste innlegg
bottom of page