top of page

Fuglekvitter om morgenen

Hva er vel kjekkere å våkne til enn fuglene som kvitrer om morgenen?

I dag ble jeg vekket av en liten tass som sendte sine spede toner ut i lufta. Det var kanskje en svarttrost. Det er de jeg ser oftest i treet der jeg henger opp mat. Jeg ikke flink til å skille alle fuglelydene fra hverandre, men håper på å bli litt bedre etter hvert. Har fått en flott bok med 2 cd’er med bare fuglesang med indeks som gjør at jeg kan gå inn på den jeg tror jeg hører og se om det stemmer. Jeg har også installert en app som heter: What bird og den er helt super, spesielt når jeg er på hytta og hører fuglesang, Da benytter jeg app'en og får opp hvilken fugl som synger og til og med hvilke som er i bakgrunnen. Imponerende.

I går observerte jeg også at snøklokkene er på vei opp. De sto så fine og ranke ca 5-6 cm godt skjult under en busk. Det er fremdeles en god måned igjen av vintermånedene, men det er tydelig at våren er på vei. Merker at det blir lysere og lysere både morgen og kveld.

Denne helgen har jeg hatt en nevø på besøk. Han er så glad i hunder så jeg lånte hunden, Lexi fra min datter. Det er en boxer og hun er så leken og vi har det så koselig. Det er ut om morgenen for å leke med ball på ballplassen og så gå en runde i nabolaget. Det går ofte en time til dette og gjerne mer. Det som er merkelig er at de eneste som vi treffer er andre hundeeiere og noen få som er ute og springer. Neste gang vi går ut er det like ens. Svært få som er ute og går, kanskje noen godt voksne som er ute og strekker litt på beina.

Det virker nesten som om man må i Melsheia, Aboreet, Sandvedparken eller Sørmarka for at en skal komme seg ut på tur. Det er synd for det er så mange fine plasser rett rundt dørene for de fleste. Det er mye asfalt, men skoene er så gode nå at det burde ikke være så stort problem.

Neste spørsmål som melder seg er hva gjør ungene inne hele dagene når det er fri. Er det bare Ipad og tv som betyr noe? Er det snø og is, er det store horder med unger i bakken på lekeplassen. Det er tydelig at det er mange unger i nabolaget. Synd at de ikke har noe som er kjekt å gjøre selv om det ikke er vinter med snø og is.

Ønsker dere alle en riktig god mandag og ta gjerne en tur ut for det gjør så godt.

Siste innlegg
bottom of page