top of page

1 rett og 1 vrang

Nye masker legges opp. Denne gangen skal det bare bli en raggsokk. En rett og en vrang eller kanskje 2 rette og 2 vrange. Hvem vet?

Jeg husker tilbake da jentene mine var små. Det føles ikke så veldig lenge siden, men når det snakkes om åttiårene så er det en god stund siden. Det var en herlig tid. Vi bygde hus og flyttet inn litt før midten av 1980 og opplevde at Kvadrat åpnet litt senere samme året. Når de feirer bursdagen, er det lett å huske hvor lenge jeg har bodd her.

Jeg jobbet da vi flyttet inn og så for meg at slik skulle det være. Det viste seg imidlertid at de aller fleste damene i nabolaget var hjemmeværende. Det syntes jeg var ganske utrolig siden alle hadde bygd nye hus og hadde store lån.

Tiden gikk og en dag skulle min jobb flytte til Bryne. Det er ikke all verdens lang tur, men lang nok til at jeg kjente på at det kunne være kjekt å være hjemme med jentene og se hvordan det var. Jentene mine ble utrolig glade. Nå skulle de få være sammen med nabojentene hele dagene. Fra morgen tidlig var kaffen på termos, matpakke smurt og strikketøy og leker pakket og tatt med til lekeplassen. Der var vi til langt utover dagen. Ungene lekte og mødrene strikket. Det ble de flotteste jumper og jakker i de nydeligste farger. Alle strikket, drakk kaffe og de fleste røykte. Praten gikk livlig. Hadde en problemer med et mønster, var det alltid en eller flere som hadde løsninger. Vi hjalp hverandre, lånte hverandres mønster og diskuterte hvilket garn som passet best, klødde minst og hvor man kunne kjøpe det til best pris.

Går jeg forbi lekeplassen i dag, er den som oftest tom eller en barnehage er en tur innom. Det er lite som foregår der nå. Alle barna er i barnehagen. Hadde noen vært hjemme, ville de vært alene på lekeplassen.

Strikking var ute en lang periode. Så var det noen som startet strikkekaféer. Strikking måtte læres på ny og blomstret opp igjen. Jeg tenker på hvor heldige vi var som fikk den fine tiden sammen både voksne og barn på lekeplassen. Barna fikk utfolde seg og gjøre opp seg i mellom og de voksne fikk diskutere det de var mest opptatt av.

Jeg har en jakke på gang med mye fint mønster og farger, men nå skal jeg ha strikketøyet med til en god venninne og da er det greit å ha noe som går av seg selv og som kan gjøres mens en snakker. Jeg skal hjelpe til med en helfelling. Alt finnes på You Tube, men det er absolutt kjekkere å få hjelpe til å vise hvordan det kan gjøres når en sitter ved siden av.

Gleder meg til å starte på en ny fin dag.

Siste innlegg
bottom of page