top of page

Se, nyt og opplev alt det vakre rundt deg!

Vi hører så ofte, jeg må ha og når kan jeg få kjøpe det? Det som betyr noe er å spille på pc'en, være på et eller annet sosialt nett og ha kontakt med venner. Alt dette betyr å sitte inne og stirre på pc'en eller i-paden. Dette gjelder både ungdom og voksne.

Ha fokus på det som du mener er viktig!

Det er herlig å komme seg ut på en liten tur. Ofte trenger det ikke være lange turen, men du hvor godt det gjør. En dag jeg var på tur, så jeg et hvitt lokk med et rundt hull i. Da jeg så gjennom hullet så jeg at det var grønne, friske strå og blader der selv om det nå er midt på vinteren. Godt skjult av det kalde, sure været hadde stråene fått anledning til å vokse og overleve i det beskyttede området.

Dette minnet meg om en fortelling om en som kom inn i et mørkt rom. Rommet var ikke det vakreste, sett med den personens øyne. Siden det var så mørkt og strømmen var gått, fant han frem en lommelykt. Han brukte lommelykten og så seg litt rundt. På den ene veggen hang et bilde. Det likte han godt. Han stoppet opp og betraktet det grundig. Bildet fikk tankene vekk fra det som var mindre kjekt i rommet. Det er med andre ord viktig hva du fokuserer på og ønsker å opplyse i ditt eget liv.

Slik er det med livet også. Det er viktig å ha fokus på det som er viktig for hver enkelt. Vi er så forskjellige og det som en synes er flott, er kanskje det motsatt for andre . Derfor er det viktig å finne frem til det som gir en glede i hverdagen. Er det å få litt tid til å strikke, er det å lese en bok, musikk, løse kryssord, synge, danse, idrett, blomster? Jeg kunne ha ramset opp så mye mer, men dette er det viktig at du selv finner ut. Jeg har funnet mine ting. Kanskje jeg har alt for mange ting som fyller hverdagen? Det er sjelden jeg sitter ned og lurer på hva jeg skal gjøre. Selvfølgelig kommer må tingene som tid til familie, matlaging, handling, hjem og skole først, men hvorfor skal det ta all tiden?

Ofte blir det kjekke nedprioritert slik at hverdagen kun består av må og skal oppgaver. Er du for kresen og nøyaktig? Er det mulig å gjøre det samme, men på en mer lettvint måte. Jeg tror det er smart å ta en gjennomgang. Kanskje finner du et lite smutthull fra jaget - tidsklemma og kan gjøre noe bare du liker å gjøre. Kjenn etter hvor godt det gjør med deg. Jeg er sikker på at dersom vi klarer å fire litt på kravene, vaske litt mindre, la barna gå på færre opplegg etter skolen blant annet så vil du få det til.

Det er vel verdt å prøve. Husk at ingen blir dårligere om en stopper opp og heller gjør noe kjekt. Det gir også mye større overskudd til resten av dagen/kvelden.

Prøv selv. Du har ingenting å miste!!

Siste innlegg
bottom of page