top of page

Ny dag, nye muligheter - Bruk dagen godt!

Tenk, ny dag full av muligheter!

En ny dag - et helt nytt blankt ark. Hvordan fylle det på beste måte?

Før jeg står opp om morgenen, tenker jeg litt over hva dagen vil bringe og på hvilken måte jeg kan få det beste ut av den. Noen ganger er det ikke like enkelt å se at det er noe positivt i vente. Etter et dødsfall ser du få lyspunkter. Du vil helst bare ligge i sengen og ikke stå opp i det hele tatt. Det kan være problemer på jobben. Du føler deg kanskje forbigått på jobben, du føler du blir baksnakket, at andre er så mye bedre enn deg eller det kan være kjærlighetssorg. Grunnen kan være så mangt og mye og du har mest lyst til å gi opp.

Mitt motto er: stå opp, ikke gi opp og se etter mulighetene. De ligger der, klar til å benyttes. Det gjelder bare å få øye på de, være litt kreativ og gjøre noe litt annerledes enn du først ser for deg eller tenker å gjøre det.

Jeg planlegger ikke i detalj. Det er kun de store linjene jeg trekker og mange ganger blir det langt fra slik jeg hadde tenkt meg, men hva gjør vel det? Det gjelder å ta en beslutning når du får det. Hvorfor tenke at i dag er vaskedag så da må jeg vaske. Får jeg et tilbud om å gå tur, gir det meg mye mer energi enn å vaske og rydde. Når jeg har vært ute og gått tur, får jeg så mye energi både av turen, frisk luft og ikke minst de jeg går tur sammen med at vaskingen og støvsuging går som en drøm etterpå.

Noen spør: Hvordan klarer du å gå i gang med rengjøring? Det er jo så trist og leit å holde på med. Men er det det? Hva med å ta litt hver dag og ha på god musikk som gir deg et ekstra puff og som du kanskje svinger deg litt til i tillegg. Det blir en positiv opplevelse av en heller kjedelig oppgave. En annen ting som fungerer greit for meg er å love meg selv en god ting når jeg er ferdig. En god kopp kaffi og kanskje lese litt eller gjøre noe håndarbeid. Det ser jeg frem til og da går rengjøring eller andre kjedelige ting som en lek.

Dagene mine bruker jeg mer og mer til å hjelpe folk. Dette gir meg en utrolig glede. Mye mer enn jeg hadde trodd var mulig. Når jeg opplever at de får en mye bedre hverdag på grunn av at jeg har kunnet hjelpe de er det magiske øyeblikk.

Hvem liker vel ikke å ha magiske øyeblikk og gleder i sitt liv?

Vi er alle forskjellige og ler og gleder oss over forskjellige ting. Det som er viktig er å finne de tingene som gir deg glede. Jeg tror at skal vi bare utføre ting som vi mistrives med hele dagen, bare for å få det gjort og få betalt, kan det resultere i en dårlig helse. Vi må få inn de små tingene som bringer lykke i hverdagen og så gjøre mer av de.

Siste innlegg
bottom of page