top of page

Øyet som ser...


Det lyste mot meg fra trestammen - et øye..

Det var så klart og tydelig. Jeg må tilstå at jeg er fascinert av alt som viser seg i naturen. Denne gang var det et øye som dukket opp. Det er når du har blikket med deg og ikke er for opptatt av å løse alle verdensproblemene at det dukker opp.

Øyet som ser kalles også Horus øye. Det kan spores til historier fra gamle Egypten. Det var et beskyttelsessymbol, men også et symbol på kongemakt og god helse blant mye annet.

Ja, vi blir overvåket. De fleste tenker ikke så mye det, men det er både kamera og satellitter som fanger opp mer enn vi aner. Vi kan spores fra mobiltelefon, hvilke sosiale medier vi benytter, bankkort og kameraovervåking fra bedrifter og annet. De fleste av oss har på en eller annen måte godkjent dette. Men, er vi glad for all denne overvåkingen? Jeg synes det har gått alt for langt. Men, vi må ikke henge etter og majoriteten har talt. Vi må bare akseptere eller så må vi bli huleboere igjen.

Religioner har alltid vært opptatt av at vi blir sett og vi blir straffet av høyere makter. Nå virker det som nettopp dette er målet for all fysisk overvåking vi ser omkring oss. Alt skal dokumenteres og på ett eller annet tidspunkt må vi stå tilrette.

Siste innlegg
bottom of page