top of page

Påskeverksted


Lørdag hadde jeg påskeverksted med de to eldste barnebarna og søndag fikk den siste og yngste som er gutt også prøve seg. Det er alltid en fantastisk opplevelse og var det også disse gangene.

Det startet med at den yngste av jentene kom til meg en dag i sist uke og ba så fint om å komme til meg og ha påskeverksted. Hun har akkurat fylt åtte år og liker veldig godt å lage ting og tegne. Storesøster skulle i påskeverksted og gledet seg veldig til dette, men her var det aldersgrense og lillesøster var dessverre for ung til å være med der.

Det å lage til jule- og påskeverksted er noe som jeg gjorde for mine barn og deres venner til de var ganske store. Til og med vennene spurte om når de kunne komme. Senere har det blitt naboer og voksne aktiviteter. Det har alltid vært veldig populært og det har alltid gledet meg mye å finne ut hva vi skulle lage, handle inn og så se de forventningsfulle ansiktene og spørsmål om hva det var vi skulle lage. Alle like spente.

Jeg har lært meg å samle på alt fra tomme pringles rør til syltetøyglass og bokser. Alt kan nyttes i en eller annen form. Er vi ute på tur, ser vi alltid etter fine kongler, store kjuker (sopper) og steiner. Det er utrolig mange fine former og mye rart å finne og turen blir også mye mer spennende for de små når vi er ute på jakt etter noe. Dette har mine barnebarn har fanget opp og lommene er som regel fulle av spennende ting som kan brukes.

I år var jeg innom butikkene for å se om det var noen nye hobbyblader til påsken, men ingen hadde sett at det var kommet noe og ingen visste om det kom så det måtte jeg gi opp. Som regel er bladene spekket med masse påsketing i det siste nummeret før påsken. Det er i det seneste laget å lage pynt når en reiser på påskeferie. Da er en som regel opptatt av helt andre ting. Mine gamle hobbyblader var arkivert på hytta så da var det bare å bruke fantasien.

Barna fikk egg som ble malt og glitret. Noen egg ble sydd i filt og malt på. Det ble laget flotte kyllinger. Det er så fantastisk å se hvilken innlevelse de har og hvor fint de får det. De tenker ut sine egne mønster og lager de mest utrolige og fantasifulle ting. "Mommor" er god å ha for å vise hvilke sting som skal syes og hvilken tråd som kan brukes, men resten klarer de helt selv. Så heldig jeg er så får være med på dette.

For meg er dette en stor glede i hverdagen. Det å se at andre koser seg og kan lage noe selv av enkle midler. Spørsmål om å få lov til å komme å lage og overraskelsen over hva det er de skal få lage. Ja, det gjør meg så utrolig glad. Jeg er heldig som har barnebarn og gleder meg veldig over å følge disse på sin vei videre.

Jeg vil oppfordre alle til å lage til et lite påskeverksted i hjemmet. Det er smart å starte mens barna er ganske små slik at de blir vant med å lage ting hjemme. Da blir det ikke for stort fokus på at andre får det mye bedre til enn meg og at dette ødelegger gleden. Nå kan en kjøpe plastegg så en trenger ikke blåse ut egg lenger og det er jeg glad for. Dusker av garn kan også kjøpes, men får du tak i tykk tråd er det morsomt å lære barna hvordan det lages fra starten av.

La barna få lov til å henge opp noe av påskepynten og få kommentarer fra de som er innom om hvor flinke de er. Det hjelper godt på selvtilliten og den er det viktig å bygge opp fra de er små.

Ønsker alle en herlig dag med fuglekvitter og snøklokker som lyser så vakkert i en grå morgentime.

Siste innlegg
bottom of page