top of page

Roser er røde..


Roser er røde, fioler er blå, druer er søte og du er like så sier vi ofte. Det er kjekt å ha noen gode, gamle ordtak og vers å ta til når en skal uttrykke noe.

Både Morsdag og Valentinsdag er på gang denne måneden. Morsdagen er på søndag og Valentinsdag er på tirsdag. Da er det viktig og riktig å gjøre stas på både alle morene, og ikke minst på kjæresten eller drømmedama sin. Fra jeg var liten og gikk på skolen var det vanlig å lage kort og tegne og pynte det beste vi kunne. Klart det skulle bli fint det kortet som mor skulle få. Jeg kan huske at det var stor stas og få gi kortet og mor ble veldig glad for å få oppmerksomheten. Selv har jeg også fått mange koselige og flotte kort og ikke minst blomster og buketter til dagen. Det hører liksom med det.

Fremdeles lager de kort på skolen. Da jeg hentet det ene barnebarnet mitt som går i tredje klasse, fortalte og viste hun hva hun hadde begynt å lage på skolen. Det var et nydelig brettet kort og med hjerter i mange lag og med mange farger. Det manglet bare teksten, men der visste hun hva hun skulle skrive og det var de fineste ord hun kom med. Kan tenke meg at mamma blir glad da. Brosjyrene jeg tok inn i dag fra postkassen minner oss om hvilken dag det er på søndag. De inneholder de vakreste og dyreste ting til de mer vanlige oppmerksomheter som blomster, sjokolade og hjerter i alle farger og med de skjønneste ordene du trenger. Det er noe for en hver smak og lommebok. Butikkene har pyntet med røde hjerter og glitter og stas. Det er vanskelig å gå forbi uten å kjøpe noe.

De kjæreste minner er da mine to jenter var små og gikk på barneskolen. De kom med de nydeligste kort med tegninger og i tillegg hadde de vært på kjøkkenet og laget kake. Bordet var dekket med fineste porselen og med de vakreste blomster. Det er gode minner å ha med seg. Det er ikke alltid så mange og dyre ting som teller. Det er tanken bak som varmer.

Alle hjerters dag eller St. Valentinsdag er den 14. februar. Valentinsdag står for feiring av kjærlighet og romantikk. Denne dagen feiret de først i engelsktalende land, men den har vært feiret i Norge i mange tiår allerede. På denne dagen kunne en beundrere sende blomster, kort eller sjokolade til sin utkårede eller hemmelige kjæreste og selvfølgelig skulle de som allerede var kjærester uttrykke dette på Valentinsdagen.

Jeg ønsker at alle morer, unge som gamle, får en herlig dag på søndagen og at alle tar vare på sine kjære om det er som et ledd i de dyktige markedsførerne for Valentinsdagen eller av kjærlighet. Det får en selv bestemme og finne ut av.

Ønsker dere alle en fortreffelig fin dag.

Siste innlegg
bottom of page