top of page

Å bli satt pris på


Tenk å føle at du blir satt pris på. Hvilke glede gir det deg når du har vært flink, klart noe, gjordt en god eksamen, fullført noe? Hva skjer dersom noen gir deg ros, gode tilbakemeldinger og ære for det du har utrettet? Hva om du får en påskjønnelse der giver uttrykker sin glede over at du har hjulpet vedkommende på en god måte?

En av de viktigste tingene jeg har lært er hvor viktig det er å gi tilbakemeldinger. Selvfølgelig skal man ikke bare gi positive tilbakemeldinger, men være oppriktige. Det er lettere å fortelle om noe du selv opplever som positivt enn om du ikke liker noe så godt. Barn kan komme med små ting de har laget selv. De har plukket en blomst med den korteste stilken som bare en liten barnehånd klarer å holde eller en fin stein som de har funnet. Det er tanken bak som teller. Du er faktisk den utvalgte som skal få denne gaven. Du blir satt pris på.

Ungdommen har vanskeligere for å gi noe som de har laget selv. Er det selvbildet som er så skjørt, troen på seg selv at det de har laget ikke er godt nok at de ikke får det til. Eller er det at tiden ikke strekker til for det er mer interessant å spille og følge sosiale media. Det er ikke godt å si. Voksne er flinkere til å gi oppmerksomheter. Det være seg som en vertinnegave, takk for at du hjalp meg eller en bare en liten hjemmelaget ting som jeg tror du vil like. Dessverre ser jeg at samfunnet overtar en del av de tingene vi før hjalp naboer og venner med og da tenker jeg på å hente inn avis og post ved ferieavvikling. Nå kan en bare ordne seg og heller betale for oppbevaring av post og hva ellers det måtte være.

Ofte er det ikke så mye som skal til for å glede. Ta en telefon til de gamle og syke du kjenner som sitter mye alene. Inviter med venner på tur og grill pølser og la barna få leke sammen. Gjør noe gøy. Det trenger ikke alltid å være noe dyrt.

I går var jeg så heldig at jeg fikk flotte blomster av en som fortalte at jeg hadde hjulpet til med å få en bedre hverdag. Jeg er så glad for at jeg kan hjelpe og jeg er så glad for å få høre denne postitive tilbakemeldingen. Hver dag jeg ser på blomsten varmer det og jeg føler meg oppløftet og glad. Du så herlig det er!!

Hvem kan du glede i dag?

Siste innlegg
bottom of page