top of page

Alle dager kan gi deg oppturer og nedturer. Velg hva du vil fokusere på!

Tenk, en ny dag står klar. Det er bare å komme i gang.

Lykken er ikke alltid å ha det helt fantastisk hver dag, men la hver dag få noe positivt og godt. Ofte går man rundt og sturer og vet ikke helt hva en skal finne på. For de som går på jobb er det viktig å se seg litt om. Hvordan har sidemannen det. Hva kan jeg gjøre for å spre litt glede rundt meg. Det gjør dagen koseligere dersom man har litt omtanke for de rundt seg enten du er på jobb eller hjemme. Et smil, gode rosende ord en liten vits, alt kan bety noe. Stopp opp og snakk, bruk litt ekstra tid. Hvordan kjenner du deg selv etter at du har vært positiv. Du ser at de du treffer, reagerer og smiler og kanskje sier noe tilbake. Det er som ringer i vannet. Det positive brer seg utover.

Selvfølgelig er det mye grått og kjedelig i livet, men hvorfor snakke om og fokusere bare om det. Krig og elendighet, sykdom og død er ting vi får tett innpå oss. Vi må leve med det, men vi trenger ikke holde oss i det negative hele tiden. Vi bestemmer selv hvordan vi vil ha det og kan derfor velge å gjøre noe som er morsomt. Det er faktisk lov til å tenke positivt.

Blir hverdagen for tung, blir du bare mer og mer nedstemt. Da er det smart å tenke på hva som vil gi deg en bedre dag.

En tur ut, selv om det regner og snør gjør godt. Negative tanker kan følge deg ut, men forsvinner som regel når du fokuserer på andre ting rundt deg. Se på de flotte trærne som bøyer seg i vinden, regnet som pisker på husene og som renner i strie strømmer på veien. Vannet drar med seg grus og rusk og rask og snart lager det nesten små elver i terrenget. Nyt synet. Se og følg med på hva som skjer. Fuglene ser du seiler med vinden. De vet å utnytte kraften. Meitemarkene kommer opp fra jorden. Det er sikkert oversvømmelse i gangene under jorden. Se hva som skjer!

De fleste unge som tar seg en tur ut, gjør det for å trene. De har utstyret i orden med klær og sko av fine merker og hører på musikk mens de springer avgårde. Hva får du med deg av det som skjer rundt deg da? Av og til er det lurt å ikke ha noe på ørene og bare suge inn alle lydene fra naturen. Vinden suser, fuglene synger, insektene summer og kanskje en hund bjeffer litt i bakgrunnen. Barnehagen har tatt ungene med på tur og de går i lange rekker med spann og spade eller andre ting og snakker og springer litt frem og tilbake og undersøker hva som ligger bak et tre eller en busk. De er så nysgjerrige. De lager lyd, gledeshyl. Hører du det?

Mange jeg kjenner gidder ikke gjøre noe mer enn det de må. Det vil si at de sitter mye inne, lar tv'en stå på og underholde og går kun ut for å handle. Hvor morsomt er det?

Er dette godt nok? Er det slik du ønsker at det skal fortsette. Det vanskelige for mange som har blitt alene er at de har vært vant med å være to. Enten de har mistet sin gode venninne eller sin ektefelle så har det blitt en dramatisk endring i livet. De føler seg ikke komfortable med å gjøre noe alene. Det er ikke enkelt dersom dette skjer når du har hatt et langt liv sammen med noen, men en gang må du bestemme seg for at det er mulig å gjøre ting alene også. Det går fint. Går man utenfor døren er det mulig å treffe andre og plutselig har du møtt på naboen som også føler seg alene og synes det er godt å ha noen å snakke med. Det er så lite som skal til.

Så når du starter dagen, start den positivt og la bekymringene ligge. Du trenger ikke være redd for at de skal forsvinne om du ikke tenker på de. Ta deg fri og gled deg over de små tingene. Det gjør så godt. Forsøk bare en dag i ditt liv og se hvordan det føles. Jeg kan garantere at du får mersmak og fortsetter.

Det gjør jeg.

Siste innlegg
bottom of page